Saturday, December 25, 2010

✿Ana Punya Barang Penjagaan Diri✿

oleh kerana dah bosan tahap cipan...tenet pn slow cam siput jer nak main game..maka terhasillah entry ni...actually entry ni kira sambungan dari entry ini ye adik kakak ✿Untuk WANITA Kelihatan Cantik✿

yang ni ana detailkan lagi tentang produk2 yang ana pakai untuk memanjakan diri ana. jom kita skodeng sama2

1. Jadikan aktiviti membersihkan wajah sebagai rutin wajib anda setiap pagi dan malam. Pemeliharaan kulit merupakan asas penting dalam penampilan kecantikan anda.
ana pakai set pencuci muka Safi Perfect 10...dulu pakai sendayu tinggi..tapi sejak2 'muflis' nih...ni je yang mampu beli..huhuuu...sebenarnya dulu masa zaman2 muda remaja...zaman sekolah dulu ana dah pernah pakai produk safi...so far...ok je ngan kulit ana..& satu2 nya produk yang boleh ana pakai..jadi....sekarang ni back to the basic balik la...haha

tang bersolek plak...dulu2 ana malas nak bersolek bagai nih...leceh..nanti balik kena sental2 muka la..apa la...biasala..dolu2 kan kononnya nk bagi nampak natural beauty je..ceh....perasan hokeh...tapi sekarang...gatal plak nk mekap2 nih...hakhak..verangan diva la katakan....kalau kat rumah..biasalah lepas mandi ana akan pakai toner, serum & krim pelembap...muka ana jenis kering jadi kena sapu pelambap sentiasa..semua ana pakai yg set safi perfect 10..senang kan..beli sekali harung je..x yah nak pikir 2 3 produk nak pakai...kalau kat rumah ana just pakai tu je..giler ko nk mekap pakai bedak wat mata smokey eyes dok dalam bilik sorg2 je...wat penat nk kena cuci je...lagi satu..bazir alat mekap i je...haha...

dan x lupa ana akan pakai lip apa ntah yg dr Cosway ni...harganya murah je..dlm RM20 kalau x silap...ana beli time ada sale je..kalau time x sale x tau la plak brape regenya...produk ni best wa cakap lu...ia akan wat bibir kita sentiasa mungil..muahaha...merah dan lembap je sentiasa

okeh....yang ni plak untuk peralatan kat dalam bilik air kita plak ye adik kakak...atau nama glemernya...toiletris (betul ke aku eja nih?)

1. Wanita perlukan pisau cukur yang baik. Penggunaan pisau cukur bersama shaving foam atau aftershave dapat membantu anda untuk rasa lebih selesa selepas bercukur.

yang ni...auwww.....malu i nak komen...tapi kena gak gtau ye kakak adik...yang ni amat amat penting ye...walaupun kita wanita...kita juga perlukan benda alah ni untuk kebersihan ehem2 kita...ye la kan..x kan nak biarkan bulu2 bermaharaja lela di segenap tempat yang x sepatutnya..eiiuww....x rela i...so...kena pastikan yang ni sentiasa ada...haa...lagi satu...please please please...tolong jgn guna pakai (mcm lagu alif satar lak) okeh adik kakak...lepas pakai sekali terus buang okeh...namo recycle recyle....kotoq ok..kotoq...segala kuman bakteria dah beranak pinak kat situ lepas kita pakai...so..make sure after guna terus hantar ke tong sampah ye

2. Sponge yang lembut - Bagi mereka yang menggunakan buih mandian, sponge yang lembut memainkan peranan besar sewaktu anda mandi. Jika di gosokkkan secara teratur, ia dapat membantu menanggalkan sel-sel mati dan menjadikan kulit anda segar dan bersinar.
yang ni...ikut selera masing2...kalau rasa nk kulis halus mulus bolehla sentalkan badan anda dengan menatang nih. kalau boleh cari span yang ada garam laut kat span 2..lg elok utk menyahkan daki2 kat badan kita

3. Pumice Stone - Berfungsi sebagai batu asah untuk tapak kaki anda. Pumice stone dapat membantu  menanggalkan daki dan sel-sel kulit mati di bahagian tapak kaki. Penggunaan yang kerap semasa mandi dapat membantu anda untuk memiliki tapak kaki bersih, sihat dan bebas dari bau yang kurang menyenangkan.
ngaaa..yang ni ana no komen sebab ana x pakai menatam nih...ana x leh sental pakai benda ni...nanti akan rasa ngilu je..macam nk cubit je diri sendiri je bila sental pakai benda ni..lagipun...alhamdulillah...tumit kaki ana x de la kasar & menggerutu sebab ana selalu pakai selipar bilik & amalkan pakai losyen kay kai sebelum tidur...jadi ia akan membantu tumit kita dari merekah dan juga akan wat kan kaki kita sehalus bayi..wakaka..ok yg tuh aku tipu
http://www.emocutez.com

No comments: