Friday, February 25, 2011

✿Naluri seorang isteri✿

http://www.emocutez.com 
salam....sori....lately ni tak banyak entry pasal diri sendiri....
entah kenapa minggu ni asek rasa macam moody je....tetibe je nak sentap tak tentu hala. bAdan rasa lemah2 sampaikan kadang2 tu satu hari suntuk boleh tidur (kalau tgk ada entry yg berjalan, itu hanyalah entry auto publish) nak tengok saya aktif berinternet atau tak..sila skodeng fb saya..kalau ada status yang berupdate...tengah aktif lah tu :p

ohhh....saya lemah2 macam ni bukanlah disebabkan pembawakan baby dalam perut! okeh...siyes tak lawak...dalam perut sekarang cuma ada makanan yg sedang di proses menjadi taik.

berbalik pada tajuk...tetibe je rasa macam nak wat entry pasal rumah tangga plak. (baru tersedar yang diri ni dah jadi bini orang) haha...
pada sape yang dah bergelar isteri..setuju tak kalau ana kata...kita punya naluri yang kuat terhadap suami kita...(tak tau kalau2 suami pun sama)...macam ana...ana akan dapat rasakan sesuatu kalau suami ana buat pape...tak kiralah sama ada dia bagitahu kita ataupun tak. mungkin inilah yang dikatakan telepati...rasa tahu & paham yang semulajadi yang Allah anugerahkan pada hati seorang isteri...tanpa kita pinta atau seru..rasa itu tetibe boleh mengalir dalam taman hati kita...sebab tu kadang2 bila ana rindu sangat pada suami..tengok2..eh...tetibe je dia akan call..kadang2 tu bukan call nak cakap apa pun...just tanya khabar je...(walaupun baru je sejam dia keluar dari rumah). mungkin dia tau kita rindukan dia...ataupun mungkin gak time tu dia pun sedang teringatkan kita..sebab tu lah kita pun rindu sangat2 kat dia.

ana selalu cakap kat suami...sentiasalah jujur dengan isteri..sebab isteri ni ada kuasa istimewa yang Allah dah bagi...di saat kita bersedia menjadi isterinya...time tu lah naluri kita secara automatik akan terasa dekat sangat2 ngan hati dia. mungkin sebab itulah keluarnya kata2...... "DUA HATI MENJADI SATU" "PENYATUAN DUA JIWA" & "2 JIWA 1 HATI"

buat kanda....haaaa...lain kali jangan nak sorok pape dari dinda...kalau Allah nak tunjuk...kejap je tau...hahak...ni bukan ugutan...tapi peringatan...heheh.

p/s: i lebiu...x sabar nak bagi kad yang di buat sendiri untuk kanda
  http://www.emocutez.com

4 comments:

niesz said...

xsabar lak rase nye nk kawen..haha..gatai!

♥Ana el Zahra♥ said...

niesz..gatai itu perlu sbg motivasi utk kita rasa nk kawen..haha

ardinihumaira said...

;)
bestnye kan dah bersuami isteri.. bila la dni nak kawen ni hehe

♥Ana el Zahra♥ said...

dni...insyaAllah..x lama dah tu....wah..dh kawen nnt dni pindah ke sarawak la eh