Thursday, February 10, 2011

✿Part 1 :Solemnization✿

 http://www.emocutez.com  
Pagi sebelum akad nikah agak kalut sket sebab MUA datang lambat...kul 7am dah call dia ingatkan majlis pukul 9am...tgu pukul 8am dia still x sampai lagi sampaikan dah cuak giler..terus pakai baju akad nikah..hampir2 nak mekap sendiri..tengah2 nak bersiap..MUA sampai..fuhhh..lega..tapi dalam hati still cuak lagi..sempat ke nak mekap ni...x sampai sejam je lagi..time 2 memang berdebar giler2..nervous nak akad nikah lagi..tapi tawakkal je...Alhamdulillah...ngam2 je siap..2 pun pengantin lelaki dah sampai kat masjid..MUA kata nasib baik mata dah luas, hidung dah mancung...so..skip bab shading di bahagian hidung dan mekap untuk bulatkan mata. Dah siap mekap, terus sambar selendang, pakai sendiri...MUA tolong pakaikan pin spider jer...Time 2 xde pk apa dah..pegang tangan orang je nak alan sebab tetibe je terasa ketaq lutut..tambah2 bila sume dah ada kat masjid..kecuali pengantin pmpuan jer..2 3 orang dok call tanya dah sampai masjid belum..huhu..sori....wat sume tertunggu...
Sampai2 je kat masjid..kanda (panggilan baru untuk uppa lepas kawen :D ) dah dok depan tok imam..dok dgr tok imam cakap apa entah..tak dengar sangat sebab tgh gabra,,,tok imam suruh dok dekat sket ngan kanda..bagi dengar kanda lafaz akad jap lagi...
Alhamdulillah..dengan sekali lafaz..kini aku sah bergelar isteri kepada SUHAIFUL ADLI BIN JUNOH... masa nak akad..tok imam bagi 2 pilihan pada abang..sama ada nak yang panjang atau yang pendek. kalau yang panjang..yang macam biasa tu..."saya terima nikahnya dengan maskahwinnya..bla..bla" kalau yang pendek...just "saya terima nikahnya". Abang pilih yang pendek..senang.
Lepas selesai akad..kitorang terus balik rumah..adakan upacara batal air sembahyang kat rumah sebab kat masjid ada 2 pasangan lagi..jadi macam x best je nak wat kat masjid.

  http://www.emocutez.com

6 comments:

zOeY zAu YaH said...

woh cik ana sudah menjadi isteri..

♥Ana el Zahra♥ said...

huhu..alhamdulillah...sudah bertukar status sekarang

hana montelna said...

tahniah kak...so sweet la...chantek2....hehehe

♥Ana el Zahra♥ said...

tq hana :)
nanti ada masa akak review lagi eh

puteri nailah al-farafisyah said...

kunci utama dlm perhubungan ialah kejujuran, saling menghormati dan bertolak ansur.. tahniah..semoga berkekalan hingga kehujung nyawa... semoga bahagia di dunia dan bahagia di akhirat....

♥Ana el Zahra♥ said...

amin...tq puteri..salam ukhwah juga :)