Saturday, March 26, 2011

1st time scan baby (6 minggu)

semalam sakit sangat2 perut ni. memang dah tak tahan sangat2 dah...terus call kanda ajak g klinik. bukan apa...risaukan baby je...ye la...xde pengalaman lagi....tak tahu nak wat macam mana. punyalah susah kat sini nak cari klinik yang boleh scan baby...yang ada semua takat boleh check urine test je...nak watpe check urine test..org nak tgk baby ni ok ke tak..sebab sakit sangat...sakit macam period pain...tp lg sakit dr period pain...memang risau sangat2...last2 jumpa satu poloklinik ni...tapi tak perasan plak yang tu klinik india....alang2 dah masuk...dah daftar...proceed je la kat situ....doktor takde wat pape pun..just scan je..aish...ingatkan dia nk check tekanan darah ke..nak amek berat ke....tapi takpelah...scan yang penting...dan..alhamdulillah...doktor kata takde pape...dia tunjuk gambar baby...nampak baby macam tunduk je..actually macam baru nak membentuk...tak sangka lak senang plak nak nampak. selalunya kalau tengok yang orang lain punya scan punyalah payah nak cari yang mana satu babynya..tapi yang baby sendiri ni...doktor dah letak alat tu kat perut terus nampak..may b sbb intuisi ibu kot..huhu...

2 comments:

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

wah!! dah preggy!!
tahniah dear!!
jaga diri leklokkk..
hehee..
6 minggu baru membentuk ketulan darah..
lom jadik baby lagikkk..
kalo sakit teruk2 terus pi spital jer dear!!
awal2 3 months ke bawah ni bahaya skit..
sbb dia manja lagikk..
jangan angkat berat2..
rehat kena cukup..
makan kena berkhasiat yer dear!!
wah..xsabaw nak tgk baby dia..!!


salam singgah dari mummy weiyda❤
keep it up blogging ya dear❤
‎(◕‿◕✿)

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

♥Ana el Zahra♥ said...

alhamdulillah kak...semoga bby slmt sokmo..huhu