Thursday, March 3, 2011

✿Cara mengelakkan dari terkena sihir✿

 http://www.emocutez.com
Assalamualaikum....
sekarang sedang mendengar Tanyalah Ustaz di tv9....Ustaz Kazim Elias yang bagi ceramah....ana suka ngan ustaz ni...beliau banyak wat lawak..jadi tak bosan nak dengar. lagi satu...dulu time ana dalam "fasa kesedihan"..selalu gak g ke laman web beliau di al-barakah....kat sana ada segmen tanyalah ustaz...kita boleh tanya pape jer kat beliau....dan feedbacknya tersangatlah cepat....walaupun beliau bz..tapi beliau tetap luangkan masa menjawab setiap persoalan kita. jawapan yang diberikan pun simple je...senang kita nak paham. Oh ye...Ustaz pun ada FB Fanpage gak...silalah like beliau di Fanpage Ustaz

Tajuk Tanyalah Ustaz di TV9 pagi ni ialah "Jangan Mengeluh Bahagia II...sambungan dari semalam....tadi Ustaz ada bagitahu..cara untuk elakkan diri kita dari terkena sihir...biasalah....dalam ramai2 yang suka tengok kita bahagia..pasti akan ada "dajal" yang sakit hati tengok kita happy dan happy bila tengok kita sakit...orang bila dah dengki & takde iman..macam2 yang diorang boleh wat kat kita...wanauzubillah....jadi..untuk mengelakkan benda2 tak elok terjadi pada kita...pada keluarga kita...bolehla amalkan cara ini....tak susah pun....baca kalamullah je..

Doa elakkan diri dari terkena sihir
http://www.cute-smiley.comAmalkan Surah Hud ayat 56 (Baca tiap kali lepas solat)
http://www.cute-smiley.comAmalkan baca Surah al-A'araf ayat 54-56 (Baca tiap kali lepas solat)
http://www.cute-smiley.comAmalkan baca surah al Baqarah (Surah yang terpanjang & mengandungi banyak cerita didalamnya)
http://www.cute-smiley.comHabiskan baca semua surah dalam al Quran (Bagi rumah kita sentiasa berkumandang ayat Quran)

Wallahualam bissawab

  http://www.emocutez.com

5 comments:

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

wee!! de dengar jugakk pg td kan...tajuk jangan mengeluh tuh..cepat naaa masuk info kat sini?? thumbs up!!

lalink...muahahaa!! yekerr bukan carrefour?? owhss..TESCO lar kalo camtu..kat jambatan panjang tu kan..hehe..tu r..sampai pi terjah jer xbaca pun mende alah tu nama haper...xper2 baiki lik nanti....kih3...thanks kasitau!!

♥Ana el Zahra♥ said...

kebetulan dok bukak laptop...terus wat entry...hehe

huhu..xpe kak....gtau td takut kang ramai lak yg cari carefour kat KB nanti...hihi

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

hahaha...ni nak entry pasal tips kehamilan ek?? cuba cr kat sidebar akak tuh..yang kalendar kehamilan..kalo xder...nanti akak entrykan yer lalim...sebulan baru tuhh..tah2 dah ada cuma x declare lagikk..hehee...pe2pun gud luck!!

niesz said...

takut bile tgk org yg terkena sihir tu kan..harap2 kite xde lah kena mcm tu..kena amalkan doa ni selalu..thanx yer sbb beritahu :)

♥Ana el Zahra♥ said...

ngahaha...tq2 kak...aminnn...berkat mulut akak ada betul2 la ni..huhu

niesz...aah...susah kan bila dah terkena...jd lbh baik mencegah dr mengubati :)